In 3 stappen naar uw nieuwbouwwoning

U bent op zoek naar een nieuwe woning en overweegt nieuwbouw. Grote kans dat u zichzelf afvraagt hoe dat eigenlijk werkt, nieuwbouw kopen. Waar moet u beginnen, wat kunt u verwachten, wat is financieel haalbaar en hoe schrijft u zich in voor een nieuwbouwproject? In drie stappen leggen we uit hoe dat werkt.

Stap #1. Zet uw wensen op een rij

Waar bent u precies naar op zoek? Door een lijstje te maken van woonwensen, krijgt u een beter overzicht zodat u gericht naar uw toekomstige woning op zoek kunt gaan. Neem in het lijstje niet alleen op wat u nu zou willen. Denk ook tien of twintig jaar vooruit. Een nieuwbouwwoning gaat immers flink wat jaren mee.

Onderstaande lijst kan helpen uw woonwensen duidelijk te krijgen:

  • Locatie: Wilt u in de stad wonen, of liever in het groen?
  • Grootte: Hoeveel mensen wonen in het huis en hoeveel kamers zijn nodig? Denk ook aan hobby-, opberg-, en logeerkamers.
  • Afstand: Hoe ver wilt u maximaal van werk of familie wonen?
  • Voorzieningen: Hoe ver wilt u maximaal van voorzieningen als winkels en scholen wonen?
  • Buitenruimte: Wilt u een tuin? Hoe groot moet die dan zijn, en kiest u voor ochtend- of avondzon?

 

Stap #2. De haalbaarheidscheck

Naast duidelijkheid krijgen in wat u graag zou willen, is het belangrijk te weten in welke prijsklasse u een woning kunt kopen. Om daar een goed beeld van te krijgen, is het belangrijk uw financiële situatie goed in kaart te brengen, door alle benodigde informatie te verzamelen.

 

Online of met een financieel adviseur

Een financieel adviseur kan u helpen een financiële- of haalbaarheidscheck te doen, maar u kunt ook zelf een online check doen. Deze haalbaarheidscheck geeft duidelijkheid over of u een woning en de bijkomende kosten kunt betalen.

 

Stap #3. Schrijf uzelf in op uw voorkeurswoning

Heeft u een droomhuis gevonden? Dan kunt u zich digitaal inschrijven via de inschrijfformulieren op een website. Via onderstaande knoppen kunt u zich inschrijven voor een woning van PUUR21 of een luxe appartement van Kade Zuid.

Inschrijven PUUR21 » Inschrijven Kade Zuid »

 

Start verkoop

Het begin van de inschrijfperiode van een nieuwbouwproject wordt ingeluid met een start verkoop event. Tijdens dit event is het projectteam aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Tevens komt alle verkoopdocumentatie, zoals plattegronden en prijzen per woning beschikbaar. Vanaf het moment dat de start verkoop heeft plaatsgevonden kunt u deze documenten terugvinden op de website.

 

Welk huis heeft uw voorkeur?

Als u besluit zich in te schrijven voor een project, vult u op het digitale inschrijfformulier uw gegevens én een voorkeur voor één of meerdere bouwnummers in. Per huishouden is één inschrijving toegestaan. Het inschrijfformulier is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Nadat de inschrijving gesloten is, krijgt u bericht over of een van de woningen aan u toegewezen is. Toewijzing wordt gedaan op basis van loting bij de notaris.