DE MISSIE VOOR NOORDERHAVEN

Van industrieterrein de Mars naar een hoogwaardige, gevarieerde en levendige stadswijk. Dat was de missie van de gemeente Zutphen en Heijmans. Deze missie is deels voltooid. Noorderhaven leeft! Er wordt met plezier gewoond, gewerkt, ontspannen en gespeeld. Met twee spooronderdoorgangen en een doordacht raamwerk van straten, pleinen, het Ettergerpark en de nieuwe haven zijn de binnenstad, Noorderhaven én de IJssel met elkaar verbonden.

 

Locatie Noorderhaven

Noorderhaven vindt u aan de IJssel en aan de rand van de historische binnenstad van Zutphen. In het zuiden wordt Noorderhaven begrensd door de spoorlijn Arnhem-Deventer en in het noorden door de Family Mall en Eijerkamp.

 

Historie Zutphen ook in Noorderhaven

In Noorderhaven is de geschiedenis tastbaar aanwezig. De historische panden ’Het Koelhuis’, ‘Pakhuis Noorderhaven’ en de ‘Zutphense Broodfabriek’ zijn nieuw leven ingeblazen en straatnamen verwijzen naar vroeger. De haven die hier ooit lag, is terug en ook het oude stratenpatroon is in ere hersteld. De hofjes van Zutphen krijgen er moderne groene zusjes bij. Noorderhaven is nieuw, maar wel met het karakter van toen.