DE MISSIE VAN NOORDERHAVEN

Van industrieterrein de Mars naar een hoogwaardige, gevarieerde en levendige stadswijk. Dat was de missie van de gemeente Zutphen en Heijmans. Deze missie is deels voltooid. Noorderhaven leeft! Er wordt met plezier gewoond, gewerkt, ontspannen en gespeeld. Met twee spooronderdoorgangen en een doordacht raamwerk van straten, pleinen, het Ettergerpark en de nieuwe haven zijn de binnenstad, Noorderhaven én de IJssel met elkaar verbonden.

LOCATIE NOORDERHAVEN

Noorderhaven vindt u aan de IJssel en aan de rand van de historische binnenstad van Zutphen. In het zuiden wordt Noorderhaven begrensd door de spoorlijn Arnhem-Deventer en in het noorden door de Family Mall en Eijerkamp.

HISTORIE ZUTPHEN OOK IN NOORDERHAVEN

In Noorderhaven is de geschiedenis tastbaar aanwezig. De historische panden ’Het Koelhuis’, ‘Pakhuis Noorderhaven’ en de ‘Zutphense Broodfabriek’ zijn nieuw leven ingeblazen en straatnamen verwijzen naar vroeger. De haven die hier ooit lag, is terug en ook het oude stratenpatroon is in ere hersteld. De hofjes van Zutphen krijgen er moderne groene zusjes bij. Noorderhaven is nieuw, maar wel met het karakter van toen.

omgeving-noorderhaven-zutphen-natuur

NATUUR & OMGEVING

Zutphen maakt onderdeel uit van de Achterhoek. Een gevarieerde streek ten oosten van de IJssel met bossen, landgoederen, kleine rivieren en pittoreske dorpjes.

Lees meer over de omgeving →

luchtfoto ontwikkelingsgebied Noorderhaven

GEREALISEERDE PROJECTEN

Van industrieterrein naar levendige stadswijk. Dat is de missie van Noorderhaven. Er zijn al diverse projecten in Noorderhaven gerealiseerd. Hier wordt al met plezier gewoond en gewerkt!

Bekijk de gerealiseerde projecten →

kleurrijke lucht zutphen

PLANNING NOORDERHAVEN

De komende jaren gaat er veel gebeuren in Noorderhaven. In totaal komen er circa 1.100 woningen in alle soorten, maten en prijsklassen voor ongeveer 2.500 inwoners. Naar verwachting is Noorderhaven in 2025 af.

nieuwbouw-meets-industrie

HISTORIE MEETS NIEUWBOUW

Noorderhaven is vernieuwend door de bijzondere architectuur en stedenbouw in combinatie met de nog zichtbare rijke historie. De oude panden, het stratenpatroon en diverse cultuurhistorische elementen waren het uitgangspunt voor het ontwerp van Noorderhaven. Loop rond en zie hoe de pakhuizen, havens en oude verdedigingswerken nieuw leven is ingeblazen. Deze karakteristieke elementen geven de wijk een heel eigen identiteit.

ONTDEK NOORDERHAVEN

Klik op de iconen voor meer informatie. Bekijk de interactieve gebiedskaart voor de beste ervaring op een desktop.

Wilt u niets missen? Meld u aan voor de nieuwsbrief
✓ Als eerste op de hoogte van ontwikkelingen (zoals de verkoopprijs en nieuwe beelden) en events
✓ Nuttige informatie rondom het kopen van een nieuwbouwwoning

Ik heb interesse in: *

Lees alsjeblieft ons privacybeleid voor meer informatie over hoe we omgaan met uw persoonlijke informatie.