Stappenplan kopen

Waar moet u op letten bij het kopen van een nieuwbouwwoning? Onderstaand stappenplan loodst u door de verschillende fasen heen.

#1. De start verkoop: inschrijven voor uw droomwoning

De verkoop start online. Tijdens de online start verkoop presenteren we de woningen en bijbehorende prijzen. Zit uw droomwoning er tussen? Dan kunt u zich online inschrijven. Als de inschrijfperiode afloopt en alle formulieren binnen zijn, vindt de toewijzing van de woningen plaats.

#2. Een persoonlijk intakegesprek

Heeft u een woning toegewezen gekregen? Dan nodigt de verkoopmedewerker u uit voor een persoonlijk gesprek. U bespreekt uw woonwensen en krijgt alle informatie over het project en de toegewezen woning. Nog steeds geïnteresseerd? Dan krijgt u een ‘optie’ op een woning.

#3. Beslissen: is dit uw droomwoning?

Als u zeker weet dat dit uw droomwoning is, gaan we over tot het tekenen van de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO). U kunt ervoor kiezen om deze thuis op de bank te ondertekenen of tijdens een afspraak.

#4. Het woonwensengesprek: breng al uw woonwensen in kaart

Na het tekenen van de KAO wordt contact met u opgenomen voor een woonwensengesprek. Hier inventariseren wij uw woonwensen, kijken we samen naar de mogelijkheden en nemen we het bouwproces door.

#5. De keuken, badkamer en het toilet uitzoeken

Afhankelijk van uw smaak kiest u voor uw droomwoning een keuken, badkamer en toilet. Om dit uit te zoeken, bezoekt u een van de geselecteerde showrooms. Gaat u liever naar een eigen leverancier, dan kan dat uiteraard ook.

#6. Financiering & naar de notaris

Zodra aan bijna alle opschortende voorwaarden is voldaan, informeren wij u over de ‘ingangsdatum voorbehoud financiering’. In deze periode dient u uw financiering in orde te maken. Na het transport bij de notaris bent u eigenaar van de grond.

#7. Start bouw

We gaan starten met de bouw als aan alle opschortende voorwaarden is voldaan. Dit is een feestelijk moment waar wij even bij stilstaan. Een moment waarop u de nieuwe buren kunt ontmoeten.

#8. Een bezoek aan de bouwplaats

We kunnen ons goed voorstellen dat u de voortgang van de bouw van uw nieuwe woning graag met eigen ogen ziet. Daarom organiseren we gedurende de bouw speciale kijkmomenten op de bouwplaats. Onze medewerkers zorgen voor een veilig rondleiding.

#9. De inmeetdag

De exacte maten voor o.a. vloeren gordijnen kunt u opmeten op de inmeetdag. U kunt hiervoor ook een specialist meenemen.

#10. De schouw: controleren van uw droomwoning

Voor de daadwerkelijke oplevering krijgt u de gelegenheid om de woning te controleren en te bekijken of alles juist is uitgevoerd. Komt u zaken tegen die niet kloppen? Geef deze aan ons door, zodat we dit kunnen oplossen voor we de woning opleveren.

#11. De oplevering: u krijgt de sleutel!

Hoera! De woning is klaar en u krijgt de sleutel. Op deze dag loopt u samen met de opzichter door uw woning en checkt u of alle werkzaamheden volgens afspraak zijn afgerond. Eventuele gebreken worden opgenomen in het proces verbaal van oplevering.

#12. Wonen en klantenservice

Tijd om van uw woning een thuis te maken! Uw woning kan naar eigen smaak worden afgewerkt en ingericht. Heeft u vragen of opmerkingen? Dan staat het klantenservice team voor u klaar. Drie maanden na oplevering komt een team langs om de laatste puntjes op de i te zetten.